mijn missie

aanbod ouders

Glim-methodiek

over mij

contact

Wanneer jij je kan verbinden met de pure beleving van het kind, dan komen kinderen
in verbinding met jou.

Ben je nieuwsgierig naar deze verbinding en wil je weten hoe ik voor kinderen het licht creer en ze terug breng naar vertrouwen, trots en tevredenheid? Ik neem je graag mee in mijn energie, mijn verhaal en mijn zielsmissie!

Liefs,

Nicoline

Ik voel en begrijp hun ware beleving. Mag ik jou als ouder en professional inspireren, raken, bewust maken en je mee laten bewegen op dit natuurlijke ritme van het kind? Zodat jij de verbinding vanuit jouw ware zelf kunt maken met de wijsheid, de waarheid en de puurheid van een kind? Wat het gedrag ook is?! Het is mijn missie het licht en de ruimte voor kinderen te creeren zodat ze vanuit ervaring en beleving kunnen ontdekken wie ze in hun ware zelf zijn.

Om echt gelukkig en tevreden te zijn heeft een kind drie grote verlangens:

Een gesprek of moment van samenzijn voelt weer als een feestje, als ware verbinding, als pure verwondering!

Als jij weet hoe je dit heel simpel kunt toepassen in alledaagse momenten, dan zal het zelfvertrouwen, de eigenheid en de ware tevredenheid in jouw kind moeiteloos groeien en bloeien.

Jij bent ouder en jij vervult deze rol met de liefde en  vanuit de wijsheid die jij hebt. Voor mij bestaat hierin geen goed of fout. Voor mij bestaat er wel een gevoel van ‘niet weten’.

Stel je eens voor wat er gaat veranderen als wij de kinderen van deze tijd de ruimte gaan geven, het licht weer gunnen en we de druk automatisch gaan verlagen…

Kun jij je voorstellen hoe liefdevol, authentiek en waardig de nieuwe wereld dan gaat zijn? Een sprookje? Nee hoor… het is de hoogste tijd!

Als je goed naar jouw kind kijkt, dan zie jij een bijzondere gevoeligheid en wijsheid. Jij ziet dat het kind het met deze unieke talenten best lastig heeft in de huidige maatschappij.

Ga jij je kind kneden en leren aanpassen aan het ideaalbeeld, zoals we denken te moeten zijn?

Ga jij door de druk van buitenaf de druk verhogen bij je kind?

Ga jij jouw kind stimuleren één van de groep te kunnen zijn?

Ga jij je kind voorzijn en behoeden voor pijn en teleurstellingen? Teleurstellingen die jij als kind gevoeld hebt in het leven en waar jij je zo niet gezien, gehoord en begrepen in hebt gevoeld?

Het kan anders.

Er is een nieuwe tijd opkomst waarin deze sensitieve, bewuste kinderen juist wél hun ware zelf mogen gaan ontdekken en ontmoeten.

Voel jij dit ook?

Wil jij het authentieke in een kind ontdekken?
Wil jij samen met je kind op pad in dit leven om vanuit die ervaringen en belevingen wijsheid op te doen en lessen te leren?

Misschien geeft dit een onzekerheid of angstgevoel; kan mijn kind zich dan wel staande houden in de huidige maatschappij?

Voel eens met mij mee; wie zou er uiteindelijk steviger op haar benen staan:

Het aangepaste kind?
Of het authentieke, begrepen kind?

We kunnen kinderen stilhouden en afleiden met een scala aan mogelijkheden in de wereld van nu. Prikkels genoeg, mogelijkheden in overvloed.

Echter het voedt een kind niet.
Een kind zal vanuit deze energie:

Ontevreden zijn
Afleidingen zoeken
Rupsje-nooit-genoeg-gedrag laten zien
Onzeker zijn
Weerstand bieden
Bang worden
Overvol zijn
Piekeren
Onecht gedrag laten zien
’s Nachts bij jou in bed kruipen
Levensvragen stellen

En soms niet op deze aarde willen zijn… omdat de wereld van nu voor kinderen veel armoede kent van te weinig pure liefde en ware eigenheid.

De weg naar verandering vraagt om:

Verlangzamen
Bewust zijn
Ruimte maken in de tijd
Dapper zijn
Je eigenheid kennen
Rust voelen
Keuzes maken

Zodat je oprecht en vanuit aandacht aanwezig kunt zijn.

(Bewuste) kinderen voelen haarfijn aan hoe jouw kwaliteit van aandacht is. Als jij ze echt horen kunt, zullen zij spreken.

Heb jij een oordeel of wijs je ze onbewust en vaak vanuit een goedbedoelde intentie af? Omdat ze – heel eerlijk gezegd – vaak niet voldoen aan dat plaatje in jouw hoofd? Dat plaatje waar jij aan denkt te moeten voldoen…of omdat jij ze vanuit jouw eigen pijn behoeden wilt?

Dan komt die negatieve, niet vervulde energie er via dralen, zeuren, schreeuwen, piekeren en onecht gedrag toch weer uit.

Vanuit rust en ruimte kun jij de beleving
van het kind leren begrijpen.

Vanuit het vertrouwen dat alle wijsheid al in het kind zit, kun jij openstaan.

Kinderen leren door af te kijken hoe wij het als volwassenen doen.

Wij mogen als volwassenen bewust het voorbeeld zijn.

hoe werk je met mij?

Ik werk met kinderen in persoonlijke trajecten om ze weer terug te brengen naar hun ware zijn en om ze naar zichzelf te leren kijken met een positief beeld.
De opbrengst uit onze onbevangen gesprekken vertaal ik samen met een vormgeefster naar een unieke Verklaring van Geluk(t).

Dit is een unieke, persoonlijke handleiding van je kind, met o.a. de kwaliteitenzon, de gevoelsmeter, de krampcirkel en het droomeiland om die bewuste sensitiviteit van jouw kind als kracht te erkennen en te herkennen. De Verklaring van Geluk(t) wordt ondersteund door 6 gouden tools, die je als ouders helpen wat te doen in een wereld vol afleiding en overweldiging.

Ik neem je als ouders mee in dit proces middels een online training, persoonlijke gesprekken en een grote bereikbaarheid tijdens het gehele traject. Zodat we samen het bewustzijn vergroten, gedrag van het kind gaan begrijpen en jullie samen groeien naar rust, tevredenheid, vertrouwen en verbinding.

Wil jij een begin maken met bewust ouderschap en wil jij meer in verbinding met je kind leren zijn… Wat het gedrag ook is?

Mijn online training is een mooie eerste stap.
Het is een training waarin ik op een eenvoudige, belevende en verbeeldende manier stilsta bij:

 

de beleving van een kind

begrijpen van gedrag

de emotionele bankrekening

de formule van verbinding

 

Ik krijg van ouders vaak terug dat wat ze zien op de training een goede reminder is en een bewustwording om dat wat ze diep van binnen al weten, ook werkelijk te gaan doen.

Om dit te ondersteunen en die verandering echt te maken, kun je je tijdens de training 1 keer per maand aanmelden voor een online inspiratie sessie. Tijdens deze sessie inspireer ik ouders en geef ik je de kans geven om de praktische struggels die je tegen komt met je kind te transformeren naar lichtheid, zuiverheid en verbinding.

Het is echt gaaf wanneer je uit het gedrag van je kind een spiegel weet te halen en van mij direct een praktische tool aangereikt krijgt, zodat je meer verbinding gaat ervaren.

Samen met ouders dit ervaren, geeft openheid in het feit dat iedere ouder in de wereld van nu vaak worstelt met hetzelfde dilemma. Denk aan schermpjes, naar bed moeten, een weerwoord krijgen, tegenstrijdig gedrag van je kind en ga zo maar door.

Ik laat iedere struggel verdampen en geef je lichtheid mee in de verbinding met je kind.

Meer tevredenheid, eigenheid, zelfvertrouwen en ontspanning zijn de veranderingen die jij gaat merken bij jouw (hooggevoelige) kind als jij gaat kiezen voor bewust ouderschap en de Formule van Verbinding. Zie ik je tijdens mijn inspiratiesessies? Er gaat een wereld van lichtheid open voor je in jouw ouderschap!

Live dag voor het beleven van mijn Formule van Verbinding. Mijn Formule van Verbinding geeft magische momenten in verbinding met een kind… wat het gedrag ook is!

Onlangs organiseerde ik 2 inspiratiedagen voor 30 interne begeleiders van basisscholen rondom het voeren van kindgesprekken. Deze dagen hebben ook mij geïnspireerd! Want wat was het waardevol om samen op een inspirerende locatie de Formule van Verbinding echt te beleven, te voelen, te begrijpen!

Ik ga in 2022 mijn livedagen voor het beleven van mijn Formule van Verbinding ook voor ouders organiseren. Zodat er iets van binnen aangaat en je gewoon zin hebt om op deze manier in verbinding met je kind te zijn!

Het levert je begrip op, rust, moeiteloosheid, verwondering en een spiegel!
Een spiegel die jou als ouder ook weer bewuster maakt. Als jij op deze manier het gedrag door de ogen van een kind leert begrijpen, verdampt weerstand op een magische wijze uit jouw dag en zal er moeiteloos verbinding zijn.

Zie ik je in het Rusttheater op locatie erve Vroonk?

voor basisscholen

Het kindgesprek is hot in onderwijsland. Gaaf dat er steeds meer ruimte ontstaat voor dit belangrijke stuk. En tegelijk is daar ook die HOE DAN?

Hoe voer ik een kindgesprek zonder dat het een verhoor wordt en ook dit weer perse een opbrengst moet hebben?

Want dat is het gevaar van ingeplande kindgesprekken. Met mijn GLIM-methodiek gaan we de verbinding met de leerling dagelijks belangrijk maken. Met GLIM ga je naast ‘slim’ zijn in het onderwijs als kind ook dat ‘Gouden Lijntje In Mij’ mogen ontdekken.

Met GLIM ga je op een vernieuwende wijze jouw kindgesprekken voeren; gewoon in de dag, gewoon omdat het mag en je simpelweg vanuit beleving de kinderen raakt.

Mijn jarenlange verbeeldende tools zijn ontstaan vanuit mijn kindgesprekken heb ik voor jou als leerkracht in sprankelende momenten vertaald. Verdeeld over 9 thema’s, van de meeste dagelijkse struggels en waarin kinderen graag willen groeien als het gaat om bewustzijn.

 

Met GLIM word jij een ambassadeur voor het blije, begrepen kind en kom je in een omgeving met inspirerende onderwijsmensen uit heel Nederland. Mensen die net als jij voelen dat het hart meer ruimte mag krijgen in het onderwijs.

Met GLIM heb je een prachtige verbeeldende- en verbindende methodiek in handen, waar heel simpel de bestaande methodieken die er al zijn binnen jouw school aan gekoppeld kunnen worden.

Je gaat meer ruimte, eenvoud en daarmee beleving in jouw handelen ervaren. Beleving waar kinderen op aangaan en jij gouden momenten mee creëert.

Met GLIM ontstaat er een prachtig portfolio die de hele basisschooltijd meekan en waar jij moeiteloos een kindgesprek mee voert.

Met GLIM kun jij ook de momenten die jij zelf ervaart in jouw klas en die jij verbeeldend wilt maken, laten ontwerpen door de vormgeefster van team-GLIM!